Jdi na obsah Jdi na menu
 


Setkání s domovníky.

31. 1. 2010
Setkání s domovníky.
 
Vážení přátelé,
dne 28. 1. 2010 se uskutečnilo setkání domovníků z vašich panelových domů se zástupci společnosti MUROM. Za společnost MUROM byl přítomen obchodní vedoucí a poradce Ing. Vladislav Vlasák, dále byl přítomen za společnost Jeresta plus pan Jakub Veverka, který ve společnosti zastává místo jednatele. Přítomná paní Lenka Zeleňáková je vedoucí týmu domovních důvěrníků a úzce spolupracuje s vedením společnosti MUROM. Za správcovskou firmu Městská energie byl přítomen na jednání v Chomutově vedoucí střediska údržby pan Jaroslav Chrtek a v Kadani zastupovala Městskou energii referentka klientského centra Iveta Loutchanová.
 
Domovníci z Chomutovských a Jirkovských panelových domů byli pozváni společně do chomutovského hotelu Royal a Kadanští a Klášterečtí domovníci byli společně pozváni do restaurace střelnice v Kadani, aby se mimo jiné vzájemně seznámili a vyměnili si všeobecné poznatky.
 
Po krátkém úvodu v Chomutově i v Kadani, kdy paní Zeleňáková přítomným domovníkům představila všechny zástupce jednotlivých společností, si vzal slovo pan Ing. Vlasák, který poděkoval všem přítomným za jejich účast a dále poděkoval domovníkům za jejich práci a vysvětlil, že společnost MUROM nadále počítá s jejich společnou spoluprácí. Také v krátkosti popsal situaci od doby, kdy společnost MUROM vyhrála výběrové řízení a koupila majetek od společnosti ČEZ a.s., vysvětlil všem přítomným, že společnost MUROM úzce spolupracuje se společností Jeresta plus, Městskou energií a s mou osobou. Pan ing. Vlasák v krátkosti nastínil domovníkům další kroky, které musí společnost udělat na základě kupní smlouvy s ČEZem. Seznámil přítomné s harmonogramem prodeje bytových jednotek a na závěr úvodní řeči nastínil budoucí předpokládané záměry společnosti. Potvrdil, že všechny společnosti spolu spolupracují na základě písemných smluv a vše dělají za předem domluvený finanční obnos. Také bylo jasně řečeno, že pan Kucharský je přítomen skoro u každého jednání, kdy má poradní hlas a má možnost dávat návrhy a bránit případné stěžovatele nebo ověřovat sporné rozhodnutí společnosti. MUROM tuto spolupráci vítá a je na ní brán zřetel. Dále bylo řečeno, že pan Kucharský dohlíží na plnění smlouvy a dodržování termínů mezi společnostmi ČEZ a.s a MUROM. Jako další bylo jasně řečeno, že pan Kucharský tuto činnost dělá na vlastní náklady a zdarma ve prospěch nájemníků.   
 
Jako další z přítomných krátce promluvil k přítomným pan Veverka, který potvrdil spolupráci se společností MUROM a paní Zeleňákovou, která je nadřízená všem domovním důvěrníkům, kteří nás navštěvují v bytech a je zodpovědná za jejich práci.
V krátkosti pan Veverka představil realitní a finanční společnost Jeresta plus, kdy poukázal na některé produkty, které jsou pro nás nájemníky velice výhodné. Nepokoušel se nikoho přesvědčovat, že oni jsou jediní a nejlepší na trhu. Naopak bylo všem řečeno, že jejich společnost umí pro své klienty ledacos výhodně zařídit, ale že jenom uvítá, když se o jejich kvalitě půjdeme přesvědčit i k jiným společnostem pro porovnání nabídek. Pan Veverka upozornil přítomné na spolupráci s podnájemníky a vyzval domovníky k výměně informací s jejich společností. Vzhledem k tomu, že tato společnost nemá zájem, aby někdo z jejich partnerů svým chováním kazil dobré jméno společnosti, tak vyzval přítomné, aby všem nájemníkům dali na vědomí, že jsou, tak jako společnost MUROM, připraveni okamžitě řešit veškeré jejich podněty. Uvítají také, když jim lidé budou předávat informace o špatném chování nebo na nedodržení slibů Domovních důvěrníků. Dále pan Veverka předal domovníkům leták, kde je krátce popsána činnost jejich společnosti a kde je na tuto společnost kontakt.
 
Za Městskou energii promluvili přítomní pan Chrtek a paní Loutchanová, kdy v krátkosti potvrdili, že se nadále společnost stala správcovskou firmou společnosti MUROM a že jejich střediska jsou připravena pořád řešit požadavky nájemníků nebo podněty předávat dále společnosti MUROM. Taky zde bylo řečeno na jejich obranu, že ne vždy mohli v dřívějšku i nyní všechna přání vyplnit, ale že oni se pouze chovají tak, jak jim to smluvní závazky s partnery dovolují.
 
Jako poslední jsem hovořil k domovníkům já (V. Kucharský), kdy jsem na vyzvání Ing. Vlasáka doplnil a upřesnil některé předcházející informace a odpověděl na položené otázky.
 
Poté byli vyzváni domovníci, aby oni pokládali své otázky přítomným zástupcům společností. Po začátečním ostychu se debata rozproudila a domovníci si třeba stěžovali na domovní důvěrníky, že neplní sliby a nezdvihají telefony. Na místě jim byla přislíbena okamžitá náprava. Bylo jim zde odpovězeno na otázky týkající se SV, neplatičů, nepřizpůsobivých nájemníků atp. Bylo odpovězeno, kam se obrátit s žádostí v případě jakýchkoliv nejasností. Domovníci byli seznámeni s přípravou revitalizace a bylo jim zhruba vysvětleno, co to pro nás nájemníky znamená a jaký přínos pro nás samotná revitalizace má. Také všem bylo jasně řečeno, že my nájemníci se vždy včas všechno dovíme.
 
Závěrem bych chtěl pouze napsat, že jsem měl z obou jednání dobrý pocit. Představitelé MUROMu a jejich partneři měli možnost se přesvědčit o velkém zájmu za strany nájemníků a na druhé straně domovníci zjistili, že je o jejich připomínky zájem a sami si jistě udělali svůj úsudek na samotnou společnost. Pokud domovníci jenom trochu poslouchali, tak by nám nájemníkům měli dnes umět odpovědět na hodně našich otázek.
 
 
 
29. 1. 2010                                               Václav Kucharský
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

RE: poděkování

(Václav Kucharský, 9. 5. 2010 15:12)

Paní Jindro alias Tonda Novák atp. V mém příspěvku jsem se Vám omluvil, že jsem nepoznal Vaše pohlaví. Dnes se omlouvat nebudu, protože když se jednou podepisujete jako žena a podruhé jinde jako muž, tak jsem si o Vás udělal svůj obrázek. Zaráží mě ale něco jiného, jak jste zasvěceně v únoru zde psal/a o tom, jak nám nikdo nic neprodá a jaké vzniknou problémy. Není Vám divné, že jako vždy, co jsem kdy řekl nebo napsal, se skutečně děje. Nabídky jsme dostali a prodej pokračuje dokonce v předstihu. Taky zde píšete, že mítinky jsou k ničemu, protože se zde lidé pouze hádají, překřikují a nenechají druhého domluvit. Nevím, kam jste kdy na jaký mítink zavítal/a, ale já jsem byl na všech mítincích (cca 50x) v každém panelovém domě a nestalo se tam nikdy, že by se tam dělo to, co jste si vymyslel/a a napsal/a zde jako příspěvek. Naopak se lidé na těchto mítincích vždy mezi sebou domluvili a dali prostor v hovoru taky dalšímu mluvícímu. Také, jak jste se dozvěděl, tak nikde nevznikly s prodejem bytových nabídek „ty tzv. nečekané problémy“ jak popisujete a jediný problém je, že se vždy najde někdo, kdo je schovaný za různými jmény a lživě informuje lidi o tom, jak to je a jak by to mělo být, ale po určité době už zpětně nenapíše omluvu nebo „ Lidi já jsem si vše jen vymyslel/a nebo jsem myslel/a, že to tak bude, ale dnes vidím, že to tak není, tak se všem omlouvám za to, co jsem psal/a a tím vznášel/a mezi vás slušné lidi jen zmatek a všeobecnou nedůvěru proti komukoliv.“ To raději lidi Vašeho tipu najdou jiné téma na těchto stránkách a tam dále pod jiným jménem zase v příspěvcích lžou lidem nebo je hecují proti sobě. Pro dnešek nebudu psát Vaše plné jméno a adresu, přestože je znám. Napíšu dnes pouze Vaší IP adresu, abyste si už jednou uvědomil/a, že na hrubý kabát patří hrubá záplata a že skutečně lži a mlžení na těchto stránkách nebudu podporovat a slušné lidi budu vždy bránit proti lidem Vašeho typu. Vaše IP adresa je: 92.243.196.209 pro případ, že byste jí neznal/a

poděkování

(Jindra Kadaň, 24. 2. 2010 21:07)

Vážený pane Kucharský,vaší omluvu, že jste se spletl v určení mé osoby přijímám, stát se to může každému. Jsme jen lidé a mýliti se je lidské. Na to PROSÍM nezapomínejte.
A teď opět věcně - proč používáte výraz nějaká firma, vždyť ve vašich článcích ji citujete. A jestliže stále zastupujete nás - budoucí vlastníky, tak by to mělo být důležité i pro vás. Změna majitele v průběhu 5ti měsíců u tak rozsáhlé akce JE podezřelá, nemyslíte?
Jinak akce typu mítinku kde každý mluví a nikdo druhému nenaslouchá, lidé se překřikují, hádají a nic konstruktivního co nebylo předem domluveno z toho nevzejde, nejsou to správné řešení.
Těchto diskuzí je plná televize, však za chvíli tu bude měsíc březen a ten rozhodne - má být splněna prví část úmluvy - nabídnutí bytu budoucímu majiteli.Uvidíme jestli bude splněna, nebo opět nastanou ty tzv. nečekané problémy.
Na závěr vám děkuji za váš čas, který jste mi věnoval, ale svého lituji. Nic jsem se nedozvěděla.

RE: Firma "stará" ani ne 5 měsíců

(Kucharský Václav, 22. 2. 2010 1:33)

Vážená paní Jindro, je mi jedno zda odpovídám muži nebo ženě, ale není mi jedno na co odpovídám. Na to zda některá firma změnila majitele a proč, nedokážu přesně odpovědět. Pokud je pro Vás toto tak důležité, tak se prosím zeptejte přímo lidí ze společnosti MUROM, protože jsem je pozval na středu 10.3.2010 do Kadaně na mítink. Podrobnosti o mítinku upřesním v krátké době zde na stránkách a pozvánky budou v každém panelovém domě.

RE: Firma "stará" ani ne 5 měsíců

(Jindra Kadaň, 19. 2. 2010 18:06)

Dobrý den pane Kucharský,
děkuji za vaši věcnou odpověď.Nicméně podle webu změnila firma v lednu majitele.Je to pravda? A pak je tu opět otázka Proč?
Omlouvám se, že v předešlém komentáři nebylo dost patrné, že se NEJEDNÁ o muže, ale zcela určitě jsem žena.
Z mužského šovinismu vás doufám podezírat nemusím.
Děkuji za vaši minulou odpověď.

RE: Firma "stará" ani ne 5 měsíců

(Kucharský Václav, 18. 2. 2010 15:53)

Dobrý den, pane Jindro přečtěte si článek "Jednání s MUROMem je vstřícné, doba určitá je vyřešena...."ze dne 29.10.2009.Děkuji.

Firma "stará"ani ne 5 měsíců

(Jindra Kadaň, 17. 2. 2010 21:32)

Dobrý den,
myslím, že emocí je na tomto webu dost, a tak rovnou položím otázku.
Citujete v článku firmu Jeresta plus.Proč byla přítomna na tomto setkání jsme se nedozvěděli. Nicméně je pro mne s podivem, že tato firma vznikla 29. 9. 2009 a již se účastní velmi důležitých jednání.
Nebudu spekulovat, vyjadřovat své pocity.
Mé zjištění je velmi jednoduché si ověřit v Obchodním rejstříku.
Pokud budete pane Kucharský reagovat, prosím věcně.
Možná, že je zde něco špatně.
S pozdravem a chladnou hlavou.
To také přeji všem budoucím vlastníkům bytových jednotek.

dobrý

(P.S, 31. 1. 2010 16:55)

Začínat můžu jak chci ... , ale na vysvětlenou : "konečně něco funguje" je myšleno obrazně - globálně. Ono toho totiž u nás funguje velmi málo ( myslím tím ČR ).
O tom si něco víte ne?
Jinak jsem vyjádřil spokojenost a v předešlých článcích ( mých ) i poděkování.

S pozdravem P.

RE:dobrý

(Václav Kucharský, 31. 1. 2010 16:37)

Dobrý den pane Pavle, proč začínáte větou "KONEČNĚ" něco funguje. Něco snad do teď nefungovalo o čem nevím? Pokud vím, tak zatím vždy všechno fungovalo. Pozváni byli všichni domovníci, to znamená i Chomutovští a zda mají pro nájemníky nějaké informace, se neptejte zde, ale právě vašich domovníků. Proto se setkání uskutečnilo. Pokud bude jejich odpověď pro Vás nedostatečná, napište na můj email, kde rád odpovím.

dobrý

(P.S., 31. 1. 2010 11:28)

Konečně něco funguje. Paráda.
Byli všichni domovníci? A mají pro nás nějaké informace?
Díky za odpověď.

P.