Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČEZ a vláda nejsou bohové - my jim to musíme připomenout!

22. 1. 2009
Nástup regionální týdeník
 
Vyšlo 22.1.2009
 
ČEZ a vláda nejsou bohové - my jim to musíme připomenout!
 
Vážení přátelé, protože se mě lidé na ulicích, mítincích i formou dopisů na internetu dotazují, co hodlám udělat nebo dělám proti lumpárně, kterou společnost ČEZ a.s. za tiché podpory předsedů elektrárenských odborářů opět vymysleli, tak vám odpovídám. Nadále mi věřte a držte spolu pohromadě. V tomto článku vám nastíním naší momentální situaci.
 
Na základě nátlaku na společnost ČEZ a.s., o který se neustále snažím nebo na nátlak osob mnou vyzvaných, aby takto činili v náš prospěch, společnost ČEZ a.s. přehodnotila veškeré „jedině možné předešlé návrhy“ a také proto, že jsem mimo jiné kritizoval vedení ČEZu pro špatnou informovanost nájemníků s návrhy prodeje atp., tak dne 10. 12. 2008 předvedli na EPRU II a poté na ETU II představitelé ČEZu, jako například generální ředitel ČEZ Správa majetku pan Ing. Jan Kalina, svým zaměstnancům nic neříkající komedii, kterou nazvali „Informace o strategii odprodeje bytového fondu“. Šlo jim pouze o to, aby představili další a nejhorší variantu zaměřenou proti nájemníkům. Takto se předvedli za tzv. tiché podpory předsedů odborů elektráren, kteří ovšem dnes zastupují pouze sami sebe, protože toto prohlásili ostatní členové odborů, kteří opět nesouhlasí s prodejem jejich domovů, jak je v poslední variantě navrženo společností ČEZ a.s.  
 
Na toto představení byli pozváni pouze nynější zaměstnanci ČEZ a.s. Já a ostatní veřejnost měla do těchto prostor zakázán vstup. Je samozřejmé, že jsem se na obě sezení dostal a jenom jsem koukal na to, jak si představitelé ČEZu tuto frašku připravili. Vzhledem k tomu, že mě paní JUDr. Šturmová v Prunéřově nepoznala, tak mi půjčila mikrofon k položení otázky. S touto situací nebyl pan Ing. Kalina vůbec spokojen a dal to patřičně najevo. Na tom ale nezáleželo, protože stejně neuměl na mou otázku odpovědět. Protože při této komediální debatě o nic konkrétního nešlo a vše bylo předem zinscenováno, tak na dané otázky neuměli vedoucí pracovníci odpovědět nebo odpovídali pouze v polopravdách. Stejný scénář se odehrával v Tušimicích až na to, že tam už chybu paní Šturmová neudělala a mikrofon, ač jsem se hlásil po celou dobu do debaty, mi nepodala ani přes upozornění Ing. Hany Krbcové, která seděla za předsednickým stolem.
 
Společnost ČEZ a.s. dělá, jako by prodávala byty jenom pár desítkám odborářů, když si lumpárnu v podobě nové varianty odprodeje bytů nechala zase tzv. „požehnat“ předsedy odborů, kteří za své platy bojují proti svým odborářům, kteří chtějí byty také za zbytkovou hodnotu. Tuto myšlenku nikde předsedové neprosazují a jenom jako loutky přikyvují a podepisují, co jejich chlebodárci z ČEZu požadují.
 
Je naprosto jasné, že tato poslední navržená varianta je ta nejhorší, jakou doposud ČEZ navrhl, a ještě se holedbají tím, jak nájemníkům vyšli vstříc.
V tiskové zprávě ČEZu ze dne 10. 12. 2008 pan Ota Schnepp, mluvčí společnosti ČEZ a.s., citoval pana Jana Kalinu, jak je napsáno, že zajistili v této variantě povinnost nového vlastníka, aby bytové jednotky byly nabídnuty stávajícím nájemníkům. Nevím, co si mám o obou pánech myslet, protože si o nás nejspíš pořád myslí, že jsme banda hlupáků, kterým můžou neustále nalhávat, co chtějí. Věci, které nám popisují, jsou totiž dané zákony č. 72/1994 Sb., 513/1991 Sb. a oni na nich nemají žádnou zásluhu. Nový majitel se bude řídit zákonem a ne požadavky ČEZu. Prostě se chce ČEZ vyvléknout z toho, co od nich požadujeme a zbavit se tak medializované kampaně, kterou proti nim vedu. Dále není pravda, že nám nejvíce vadilo založení družstev, pokud bychom ovšem nemuseli někde s někým soutěžit o naše domovy, ale hlavně chceme koupit od začátku technologické celky nebo bytové jednotky za zbytkovou cenu (zůstatkovou) a ne za tržní cenu, nebo za cenu v místě a čase obvyklém To ale nikoho z ČEZu nezajímá a pořád mluví o něčem jiném než my. V poslední variantě se nám dobráci z ČEZu postarali o koupi bytů za tržní cenu, navíc navýšenou novým vlastníkem o připočtené náklady vzniklé při koupi a o předpokládaný zisk. Chce nám snad ČEZ a.s. namluvit, že noví majitelé budou jako charita, nebo že snad bude mít později ČEZ nějaké možnosti nebo dokonce snahu zakročit proti novému majiteli, kdyby neplnil dané smlouvy. Víme, jak jsme ČEZu „ukradený„ dnes, natož po podepsání smluv s novým majitelem.  
 
Protože jsem všem nájemníkům slíbil, že tento boj nevzdám a vy jste mi dali plnou důvěru k zastupování, tak věřte, že nespím a každý den jednám v náš prospěch. Prakticky za vším co se děje nebo o čem čtete v tisku, stojím já. V nedávné době jsem obešel všechny starosty našich měst, kterým jsem navrhl určité věci. V Kadani jsem se před vánočními svátky zúčastnil zastupitelstva města Kadaně, kde jsem přítomným přednesl můj návrh. Dále jsem se sešel se starostou panem Kulhánkem, kde jsme se domluvili na určitých krocích, z kterých vznikla společná schůzka starostů a poslance pana Polanského, který požádal písemně generálního ředitele ČEZu a.s., pana Romana, o společnou schůzku.
 
Jenom dne 5. 1. 08 jsem odeslal dvanáct šesti stránkových dopisů na všechny poslanecké kluby, také všem předsedům našich největších politických stran, dále dopis ministru Průmyslu a obchodu, dopis předsedovi vlády, také předsedovi poslanecké sněmovny a vedoucímu úřadu vlády atp. Všechny jsem oslovil, aby naše požadavky tlumočili svým kolegům, poslancům, vládě a politickým stranám. Nebude už pak nikdo, kdo by nám mohl tvrdit, že o samotném problému nevěděl.
 Dále zajišťuji a domlouvám demonstraci v Praze na konec ledna až začátek února. Pokouším se objednat a zajistit autobusy a zjistit věci, které nám jistě v našem problému pomohou. Demonstrace v Praze bude velice důležitá a rozhodující pro úspěch naší věci. Včas vás všechny vyzvu a upřesním den demonstrace. Připravte se a věřte si. Jen v jednotě je síla a všichni, které živíme, jsou si toho vědomi, tak jim půjdeme říct, co od nich za své peníze požadujeme.
 
                                                                                                Kucharský Václav 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář