Jdi na obsah Jdi na menu
 


Portál MÚ Klášterec nad Ohří

7. 10. 2008
Problematika prodeje bytů společnosti ČEZ není městu lhostejná
Rozhodnutí ČEZu prodat byty nikoli jednotlivým nájemníkům, jak postupovala města Klášterec, Kadaň nebo Chomutov, ale po bytových celcích za tržní cenu, vyvolalo bouři odporu jejich obyvatel, z nichž většina pracovala nebo stále pracuje u elektrárenské společnosti.
„Postup, který zvolila v souvislosti s prodejem bytů společnost ČEZ, je vůči jejím bývalým či současným zaměstnanců velmi nestandardní. To je nejen můj názor. „Pamatuji si, že když se svých bytů vzdávaly Lesy České republiky nebo společnost ZKL, volily zcela jiný postup. Byty převedly bezúplatně na město Klášterec, které je nyní prodává stávajícím nájemníkům za velmi přijatelných podmínek. Rozdíl v postupu města a společnosti ČEZ je propastný,“ řekl k tomuto ožehavému problému, který se týká cca 200 domácností v našem městě, starosta města Jan Houška.
"Společnost ČEZ postavila nájemníky svých bytů, kteří jsou zároveň jejími dlouholetými zaměstnanci, do nejistoty a to je skutečně velmi nestandardní. Jsem rád, že podobný názor sdílí i pan poslanec JUDr. Polanský, se kterým jsem měl možnost celou věc diskutovat.Ujišťuji všechny, že budu jako starosta v této otázce velmi aktivní a budu vystupovat vždy ve prospěch současných nájemníků. V současné době se nabízejí dvě varianty řešení. V současné době se nabízejí dvě varianty řešení. V případě, že přijde na řadu varianta zakládání družstev, pak jde celý proces mimo město. Je tu ale i možnost, která má precedent z dřívějška, a to je bezplatný převod bytů na město. Město by pak mohlo tyto byty prodávat podle schválených zásad prodeje bytů. Pokud ale vím, tak společnost ČEZ zatím stále hájí svůj postup, a to prodej celých bytových domů právnickým osobám, s odkazem na zákonnou povinnost jednat s péčí řádného hospodáře. Přesto věřím, že rada města přijme můj návrh a doporučí zastupitelům, aby pověřili vedení města zaslat představenstvu společnosti ČEZ nabídku na bezplatné převzetí bytů do majetku města. Město Chomutov už tak učinilo a chystá se k tomu i Kadaň."


Zastupitelstvo města Klášterece na svém zasedání, které proběhlo 11. září 2008 pověřilo vedení města zaslat představenstvu společnosti ČEZ nabídku na bezplatné převzetí bytů do majetku města Klášterce nad Ohří.
11.9.2008

 

http://www.muklasterec.cz/cs_ob_novinka.php?id_novinka=558

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář