Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co vás také zajímá....

8. 1. 2010
Co vás také zajímá a jaká je skutečnost.
 
Vážení nájemníci, podnájemníci a přátelé,
protože je začátek roku 2010, tak bych vám chtěl ještě jednou popřát šťastný nový rok, hodně zdraví a štěstí. Dále bych chtěl touto cestou poděkovat všem lidem dobré vůle, kteří na mě nezapomněli s poděkováním, přáním klidných svátků a krásného nového roku. Tyto vaše přání pro mě moc znamenají a vážím si jich. Možná si neumíte představit, jak mě tyto přáníčka postrkují neustále dopředu a já mám příjemný pocit z dobře odvedené práce, kterou pro vás neustále dělám. Věřte, že toho „lítání“ kolem bytů mám někdy až nad hlavu. Není pravda, jak mi napsala jedna nájemnice, že mě obdivuje, jak se celé věci věnuji, protože to dělám také určitě proto, že mě to musí moc bavit. Tato paní je na velikém omylu. Sedět denně minimálně dvě hodiny u počítače a vyřizovat korespondenci spojenou s bytovou problematikou, jezdit od sídliště k sídlišti nebo jezdit do Prahy, Mostu, Chomutova, Jirkova, Klášterce nad Ohří a dalších měst v celé naší republice několikrát týdně, mě ještě bavit nezačalo a nikdy mě tato činnost bavit nebude, protože je to velice únavné a časově náročné. Raději bych se věnoval své rodině a přátelům, ale protože jsem dal slib, že vše dotáhnu do konce, tak se všemu plně věnuji a nemíním vás zklamat.
 
Protože se mě v E-mailech a na mých webových stránkách v poslední době neustále ptáte na některé věci kolem mé osoby, které jsem bláhově považoval již několikrát za zodpovězené a jasné, ale jak nyní vaše otázky čtu, tak zjišťuji, že některé z vás zajímají mé osobní věci více než situace kolem koupě svých domovů, tak se ještě jednou na některé otázky pokusím odpovědět, přestože je to pouze moje soukromá věc.
 
Jedna pro vás z důležitých věcí je otázka mého financování společnostmi ČEZ.a.s. a MUROM a.s. Ptáte se neustále dokola, kdo mě platí a kolik jsem již utratil peněz z vlastních prostředků.
Tak ještě jednou odpovídám, že k dnešnímu dni od Května roku 2008, to je od doby, kdy jsem se začal o celou věc sám zajímat a sám také bojuji, nikým nepodporován, mě nikdo z těchto společností ani z nějaké jiné společnosti nezaplatil ani korunu. To znamená, že mi nikdy nikdo neproplatil žádnou z cest, které jsem musel absolvovat po celé ČR. Těchto cest byly desítky nebo spíše stovky. Některé byly krátké, ale některé byly třeba na druhou stranu naší republiky. Těžko za vámi přijedou třeba poslanci, kteří žijí v Ostravě nebo v Brně, a které vy žádáte třeba o pomoc nebo o schůzku, ale naopak vy musíte jet za nimi. Hodně schůzek se odehrávalo ovšem v Praze nebo v Ústí nad Labem, ale přesto je to 100 km a cesta tam a zpět vás stojí cca 500 Kč. Týdně jsem absolvoval během roku dvě až tři takovéto cesty a v to nepočítám stovky krátkých cest po okrese. Počty jsou pouze nepřesné, ale při uplynulých cca 90 týdnech se dostanete na přibližná čísla, o které se někteří z vás zajímají.
Není také pravda, že mé nespočetné telefonáty za mě platí můj sponzor. Nikdy jsem žádného sponzora přes telefonování ani přes nic jiného neměl a nemám. Ano, telefonáty mě stáli také tisíce korun. Tak jako za vámi nepřijedou osoby, které žádáte o pomoc nebo o schůzku, tak také nemůžete říct lidem, kterým voláte, aby už ukončili hovor nebo vám snad zavolali oni nazpět a to jenom proto, že vy nemáte jako invalidní důchodce tolik finančních prostředků. Vždy se snažím lidem telefonovat a prakticky nikdy nepíši žádné SMS zprávy.
 
Dále není pravda, že za mě a za vás někdy vyjednávali Starostové měst u společnosti ČEZ a.s. a nyní u společnosti MUROM a.s. nějaké věci kolem našeho bytového problému, na které já jsem snad nestačil. Pravda je taková, že jsem vždy na všechno stačil a jednal jsem pouze sám a že nikdy starostové měst nebyli ani pozváni na žádnou schůzku, která by se odehrávala na ČEZu, přestože o tuto schůzku požádali. Dále není pravda, že některé mé cesty financovali města, v kterých nájemníci bytových jednotek žijí. Nikdy jsem od nikoho neobdržel ani finanční nabídku, natož skutečné peníze.
 
Mnoho dotazů se týká vedoucích odborů na ETU a EPRU a ptáte se mě, jestli je skutečně pravda, že jsem byl dobře zaplacený ČEZem a nyní MUROMEM, jak údajně tvrdili Židlický a Plíšek. Co na to odpovědět? Snad jen to, že to tito odboráři budou tak dlouho přehánět až jim jejich vlastní neschopnost a lživé řeči přestanu tolerovat. Zatím jsem se vždy dozvěděl o lžích a pomluvách, které o mě hlásají při různých hovorech se svými „kamarády“ nebo dokonce, kdy šel Plíšek ve své lživé ubohosti tak daleko a tyto lži o mě tvrdil na nedávném výjezdním zasedání svým kolegům. Nepodal jsem na tyto „hrdiny“ trestné oznámení za pomluvu atp., jak mě někteří z vás nabádáte jen proto, že mě tito odboráři nestojí za to, abych si s nimi „špinil“ ruce a ztrácel svůj drahocenný čas. Všechno co říkají je pouhá lež. Nikdy jsem k dnešnímu dni od společnosti ČEZ a.s., společnosti MUROM a.s. ani žádné jiné nezískal jakékoliv finanční prostředky.
Kdyby odbory nemusely u zaměstnavatelů obhajovat předem napsané Kolektivní smlouvy, tak je můžete zrušit, protože jsou zbytečné, když na vedoucích místech jsou léta stejní lidé, kteří si myslí, že ve svých funkcích budou až do své smrti. Nebál bych se otázky, kdo za ty vyhozené předsedy tu „těžkou“ práci bude dělat. Každý je nahraditelný.
Většinou toho strašáka, že dělat předsedu odborů je těžká a špatně placená práce, vypouští právě sami předsedové, aby zamaskovali své pohodové zaměstnání a kteří se tam chtějí udržet alespoň do důchodu. Pár let před důchodem potom tito předsedové zase chodí a všem říkají „To jsem zvědavý, až půjdu do důchodu, kdo to po mě bude dělat“. Tyto řeči vedou, jen proto, abyste je náhodou z jejich funkcí lidé neodvolali. Dále tímto odrazují případné zájemce a střeží si tak své židle. Chovají se stejně jako naši předsedové politických stran. Ty taky vždy, když se na ně snese nějaká kritika, tak vyhrožují, že se vzdají své funkce. Nikdo to ještě zatím neudělal a naopak, jakmile jsou volby, tak se hned hrnou opět kandidovat, aby nepřišli o své „špatně“ placené posty. Můj názor je, že nové koště vždy lépe mete a staré se nemá opravovat, ale zahodit.  
 
Dále se mě ptáte, zda za vás nadále bojuji a jestli spolupracuji se společností MUROM. Tato otázka se mě jeví jako zcela zbytečná. Je přeci pro každého jasné, když jsou na mých stránkách články a fotografie týkající se společnosti MUROM atp., tak s touto společností taky musím spolupracovat. Nebo si snad někdo myslí, že by se společnosti neuměli bránit, pokud by to, co zde píši, nebyla vše pravda. Má spolupráce s MUROM je pro nás všechny přínosem. Jsem zván k různým jednáním a poradám, které se týkají úzce bytových záležitostí. Dávám vedení společnosti různé návrhy nebo předávám vaše podněty. Dále sleduji dodržování smlouvy mezi ČEZem a MUROMEM. Snažím se pomoci desítkám nájemníků s jejich problémy, jak by vám jistě sami potvrdili. Spolupracuji s Městskou energií, která je správcovskou firmou společnosti MUROM a pokud je to potřeba, tak se i zde zúčastňuji společného jednání. Nadále jezdím do Prahy a dalších měst, kde se neustále řeší naše bytová problematika a věci s tím spojené.
 
Také se na mne obracíte s otázkou, zda jsem členem nějaké politické strany a zda mě byl učiněn někdy nějaký návrh, abych se členem některé strany stal. Ne nejsem člen žádné politické strany a několik návrhů mi bylo učiněno opakovaně a to od různých politických stran.
 
Někdo se možná ptá, proč tento článek píšu. Odpověď je jednoduchá, tímto článkem odpovídám na vaše neustálé spekulativní a zvědavé otázky, které mě píšete v mailech a na webových stránkách. Nechci od vás žádné peníze, žádné dary. Chtěl bych pouze, aby někteří z vás při hovorech s kamarády drželi svou fantazii o „zaručeně jistých správách“ trochu na uzdě. Doufám, že jsou již zvědavci spokojeni a že mi nebudou podobné otázky už nikdy dávat. V tomto článku jsem odpověděl na podobné otázky naposledy.
 
Tímto bych vás chtěl také požádal, abyste ve vchodech vyvěsili název těchto stránek a kontakt na mou osobu. Pomůžete tím ostatním nájemníkům, kteří žádají pomoc. Děkuji všem čtenářům.

8.1.2010                                                                                      

 

                                                              Václav Kucharský

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

bez nadpisu

(Jindra, 21. 1. 2010 11:47)

Jasny,strucny,srozumitelny nic vic nic min,ale holt nekomu se to musi rikat trikrat tydne polopaticky a stejne je to platny???vite co? Diky pane Kucharsky :-)