Jdi na obsah Jdi na menu
 


RE: ZMĚNA SMLOUVY NA BYT

18. 2. 2009
RE: ZMĚNA SMLOUVY NA BYT
18.2.09
 
Dobrý den,

vážený pane Hlad, musím reagovat na Váš příspěvek v kapitole „ Kontakt“ kde popisujete, že jsou v Chomutově zváni nájemníci k podpisu nových smluv z doby neurčité na dobu určitou. Dozvěděl jsem se, že jste se pouze spletl a nebyl v tom žádný špatný úmysl, že jste jen podstatu věci obrátil, tak tuto informaci uvádím na pravou míru.

Na základě jednání, aby někteří nájemníci nebyli znevýhodněni nebo aby jim vůbec byli dle zákona pronajaté byty od společnosti ČEZ nabídnuty k prodeji, tak se jim smlouvy upravují v jejich prospěch.To znamená, že nájemníci, kteří bezdůvodně po několik let měli prodlužovány smlouvy pouze krátkodobě, třeba jen na několik měsíců (3-6 atp.), byli správou majetku Městská energie ve všech městech vyzváni k prodloužení smluv do konce roku 2009. (To je doba, do které já počítám, že nám budou již byty písemně nabídnuty ke koupi nebo je již budeme mít ve vlastnictví.)

Dále nájemníci, kteří jsou zároveň zaměstnanci a měli nesmyslně a opakovaně prodlužovány smlouvy pouze na dobu určitou a řádně platí nájem, tak se jim smlouvy z původní doby určité předělávají na smlouvy na dobu neurčitou.

Také jsou k podpisu zváni nájemníci, kteří dostali do pronájmu byty, ale museli zaplatit za minulého nájemníka dluh na nájmu. Vše je pro odprodej nutné a je to krok od ČEZu vstřícný, přestože jsme si ho vybojovali.

K podpisům nových smluv nebudou voláni pouze lidé, kteří mají vůči ČEZu dluh na nájmu. Tuto skupinu občanů nebudu řešit, protože to je jejich osobní věc a záleží pouze na nich, jak se k problému postaví. Neměli by ale zapomenout na to, že dnešní legislativa má vůči nim dosti obsáhlé prostředky, jak se k dlužným částkám dopracovat nebo jak tyto občany vystěhovat z bytů.

 
                                                                         V. Kucharský  
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář