Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Předem děkuji za pochopení, pokud na Vámi zaslané E-maily, nebudu hned odpovídat a to jen z důvodu mého časového vytížení při čtení a psaní korespondence atp.

Kontakt  : v.kucharsky@tiscali.cz

Pod všemi články, je možná diskuze. Upozorňuji, že budou smazány příspěvky, jež se netýkají daného tématu, budou obsahovat urážky, vulgarity, nepodložené tvrzení nebo politické zviditelňování a odkazy na jiné stránky.    Administrátor 

 

 

 

>

 

TOPlist

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

RE: Dotaz-Kopčíková

(Kucharský Václav, 5. 5. 2010 10:24)

Vážená paní Kopčíková, omlouvám se že jsem přehlédl Váš dotaz, ale na to samé jsem odpovídal již na jiném místě. Přestože není uplně přesné, jak Vám bylo odpovězeno panem Frýbou v příspěvku "Daň", tak souhlasím s jeho jednoduchým podáním a tímto mu děkuji, že Vám a snad i dalším čtenářům odpověděl a zadal jednoduhý návod jak zjistit daň z převodu. Prosím čtenáře, aby výpočet na byt 1+2 byl brán jako jeden ze vzorů, protože i bytové jednotky 1+2 jsou v různých velikostech. To znamená, že i cena a daň bude rozdílná.

Daň

(frýba, 4. 5. 2010 20:08)

Daň z převodu nemovitosti se počítá buď z kupní ceny nebo z úředního odhadu a to z té která je vyšší, v našem případě z odhadu. Částka je 3% z odhadu. Takže pokud je daň např. 10 644,- Kč je odhad 354 800,- Kč, tj. 10644 : 0,03 = 354 800. Toto je za byt 1+2, což je dobré, takže daň je taky dobrá …. Kdyby jste kupovala byt např. za 600 000,- Kč, tak 3% by byly 18 000,- Kč …..

RE: SMLOUVA

(Kucharský Václav, 3. 5. 2010 19:26)

Vážená paní Lipková a pane Milane, odpověď na vaše dotazy je v rubrice "Aktuálně" a v úvodu těchto stránek. Také se omlouvám za mou pozdní odpověď. Vám pane Milane, děkuji za Vaše povzbudivá slova, kterých si nesmírně vážím.

smlouva

(Milan, 30. 4. 2010 20:53)

Dobry den pane Kucharsky mam uplne stejny problem jako ma pani Lipkova take jsem se tam nedocetl do kdy se to musi zaplatit a proc chcteji penize hned a nedaji nam nejakou lhutu na zaplaceni jako davalo treba mesto pri prodeji svych bytu. Taktez dekuji za odpoved a vas cas.ps.dekuji vam take za to jak jste se za nas za vsechny postavil a diky vam se prodej uskutecnuje za prijatelnych podminek jeste jedmou diky moc.

Smlouva

(Lipková, 29. 4. 2010 20:30)

Dobrý den pane Kucharský.Dnešní den se mi do rukou dostalo "Nabídka převodu vlastnictví bytové jednotky"+ smlouva ,kde je vyčíslená částka za byt.Není mi však jasné do kdy se to musí společnosti Murom uhradit v případě,že máme připravenou hotovost...Nikde jsem nenašla nějaké datum,či lhůtu....Vyrozumněla jsem z toho,že po zaplacení všechny podepsané smlouvy(ověřené) odeslat zpět na jejich uvedenou adresu a hotovost musí přijít společ.Murom do 3 dnů.
Děkuji za odpověď a Váš čas.

RE:dotaz

(Václav Kucharský, 15. 4. 2010 21:29)

Vážená paní Vaculíková, nevím zda je to pouze legrace nebo Váš dotaz myslíte vážně. Pokud legrace, tak nic moc. Pokud vážně, tak je to Vaš osobní dotaz, tak ho také pošlete na můj kontakt, kde Vám jistě odpovím, že já osobně nevlastním žádný byt, tak Vám také žádný nemohu nabídnout. Sám budu kupovat byt, který mě bude nabídnut jako každému jinému řádnému nájemníku a ten nebudu prodávat. Nepleťte si tyto stránky s inzertní agenturou nebo s realitní kanceláří. Děkuji za pochopení.

dnešní článek na Aktuálně.cz

(Schönfeldová Milena, 13. 4. 2010 17:52)

Srdečně Vás zdravím,
pane Kucharský,ráda bych se Vás zeptala na Váš názor na dnešní článek "Z prodeje bytů ČEZ těží další firma blízká Kindlovi".Zda tyto popisované skutečnosti nebudou mít neblahé dopady při koupi bytů a do budoucnosti. Děkuji za odpověď.

dotaz

(Budilová, 12. 3. 2010 12:13)

Dobrý den, ráda bych se zeptala jestli je v této situaci možné vyměnit byt. Jednalo by se o byty ve stejném vchodě.
Děkuji za odpověď na budilova.petra@email.cz