Jdi na obsah Jdi na menu
 


Byty ČEZu: starostové chtějí jet přímo za gen. ředitelem

8. 1. 2009

Byty ČEZu: starostové chtějí jet přímo za generálním ředitelem

Chomutovsko - Představitelům měst na Chomutovsku se nelíbí způsob prodeje elektrárenských bytů.

Nepomohli jejich dopisy ČEZu, kde společnosti nabízeli zprostředkování převodu bytů na nájemníky. Ta stále trvá na jediné variantě prodeje, byty prodá investorům a ti je nabídnou nájemníkům za tržní cenu.


Starostové se obávají, že budou do bytů sestěhováni nepřizpůsobiví nájemníci a ve městech vzniknou podobné problémy jako například v litvínovském Janově. Setkat se chtějí s generálním ředitelem ČEZ Martinem Romanem.


„Svolal jsme ostatní a na osobní schůzce chceme generálního ředitele přesvědčit o tom, aby byl způsob prodeje změněn. Jinak by to mohlo mít pro města nedozírné následky,“ uvedl kadaňský starosta Jiří Kulhánek.


Za ředitelem pojedou, kromě něho, ještě chomutovská primátorka, klášterecký starosta a jirkovský starosta. Zúčastní se i poslanec za ODS Jiří Polanský. „Chceme pokračovat v jednáních, pořád je to ve fázi vyjednávání, chceme, aby se způsob prodeje změnil,“ potvrdil Polanský, který Romana o schůzku písemně požádal.


Bytů, kterých se ČEZ chce na Chomutovsku zbavit, jsou téměř dva tisíce. Bydlí v nich především bývalí i současní zaměstnanci elektráren. Nájemníci chtějí byty získat za tzv. zbytkovou cenu. 

Autor:
Jan Rödling
Chomutovský deník 7.1.2009


 


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Důvěřuj, ale prověřuj !

(Zaměstnanec EPRU II, 11. 1. 2009 14:11)

Vím od lidí ze zastupitelstev měst Kadaně a Klášterce, že všechny starosty navštívil pan Kucharský, který od nich požadoval věci, které nám nájemníkům můžou pomoci a tuto schůzku u Romana vlastně inicioval přes Kulhánka. Věřím, že starostové a pan poslanec budou hájit v Praze naše zájmy a není to jen politické gesto. Však nám to náš zástupce pan Kucharský snad potom popíše. U nás v práci věříme jen jemu a ne třeba předsedovi odborů a jemu podobných. Už aby jsme jeli do Prahy na demonstraci.