Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČEZ dostal prostor a šanci nám pomoci.

18. 2. 2009

 

ČEZ dostal prostor a šanci nám pomoci.

 

Vážení přátelé,

 

nájemníci a všichni, kteří sledujete problém s prodejem bytů od společnosti ČEZ, a. s. Vzhledem k tomu, že jsem byl náhle převezen dne 7.2.09 na hospitalizaci do nemocnice a propuštěn jsem byl teprve 15.2.09, tak jsem neměl čas vás informovat o proběhlé schůzce s generálním ředitelem společnosti ČEZ, panem  Martinem Romanem.

 

Tato schůzka se konala dne 6.2.09 v Praze. Na toto setkání jsem jel s určitými představami o samotném průběhu. Pan generální ředitel mi věnoval dostatečný časový prostor, který jsem využil nejen k vzájemné diskuzi, ale i k předložení určitých návrhů směřujících k posílení postavení budoucích kupujících, tj. nás nájemníků a které byly akceptovány ze strany ČEZ a kterými se bude ČEZ zabývat. K tomu však potřebuje určitý časový prostor, stejně jako je třeba zajistit časový prostor pro celý proces prodeje.

 

Konkrétně je nutno počítat s tím, že zhruba měsíc od doby mé návštěvy bude potřebný  na  zpracování dokumentace a předpokládá se zhruba 6-8 týdnů na zpracování nabídek a následně na jejich vyhodnocení.

 

Z mého hlediska je tedy nutné a potřebné, abychom dali ČEZu tento časový prostor. Proto jsem souhlasil s tím, že zase my bezdůvodně v nejbližších dnech nepojedeme demonstrovat do Prahy, byť pořád musíme být k tomu připraveni. Nemůžeme v žádném případě spoléhat jen na sliby, přestože mi je dal nejvyšší představitel společnosti ČEZ, kterému důvěřuji. Nepochybuji, že vše na čem jsme se dohodli, bylo a je myšleno čestně, ale skutky a kladné zprávy je to jediné, co mě a doufám i vás, může od této demonstrace a dalších akcí

( zaměřených proti ČEZu a vládě, která na nás „kašle“) odradit.

 

Z celého jednání s panem generálním ředitelem mám dobrý pocit. Poprvé jsem odjížděl z Prahy s tím, že čas a peníze za benzín nebyly zbytečně vynaloženy.

 

Byla mi přislíbena spolupráce ze strany ČEZu, což jsem měl možnost si krátce poté ověřit. Tento týden, hned po propuštění z nemocnice jsem komunikoval s panem Lapinem ( ředitelem divize správa ČEZ, a. s. ) a s panem ředitelem Kalinou ( generální ředitel ČEZ Správa majetku). Oba pánové se mnou potřebné záležitosti a otázky bez průtahů projednali. Pokud bude potřeba, pak jsou ochotni přijet za mnou i do Kadaně.

 

Také z tohoto je vidět, že jsme asi našli s generálním ředitelem panem Romanem a vedením společnosti ČEZ společnou řeč a nepsané embargo na mou osobu se konečně někde vytratilo.

 

 Nenaslouchejte "zaručeným zprávám"

Protože jsem týden neměl možnost vás informovat o událostech které proběhly, tak jsem se nyní dozvěděl některé „zaručené zprávy“, jakože nic nepíšu, protože jsem se na ČEZu domluvil, když jsem dostal zaplaceno od ČEZu, abych přestal za nás bojovat nebo že jsem se zalekl nejvyšších představitelů a právníků ČEZu, protože mám před nimi respekt.

Také, že jsem se rozhodl, že už nebudu nic dělat, protože mě to stojí hodně peněz atp.

 

Chtěl bych touto cestou lidem, kteří rozšiřují tyto „zaručené zprávy“ říci, že nevím, proč to dělají, možná, že se tito lidé řídí heslem "Podle sebe, soudím tebe", ale to je mohu potom pouze litovat, protože já jsem nikdy nic od nikoho z ČEZu ani jinde nedostal. Jakékoliv nabídky pro mou osobu bych odmítl a s nikým jsem se nedomluvil a ani nedomluvím.  

 

 Už jste si mohli všimnout, že nemám a za celý život jsem neměl před žádnou autoritou tohoto státu respekt. Respekt si u mě může získat pouze osoba, která něco dovede, ale chová se jako běžný člověk splývající s davem. Samo postavení a tituly ještě z nikoho neudělaly slušného člověka.

 

Zatím jsem se nikoho nelekl a s právníky nebo představiteli ČEZu jsem jednal i před schůzkou s generálním ředitelem a mohu říci, že jsem to nebyl já, kdo odcházel s pocitem prohry.

Ano, je pravda, že vše financuji z vlastních prostředků, ale od nikoho nic nechci a určitě nemíním přestat z jakéhokoliv důvodu. Ano, na konci budu mít byt dražší o vynaložené ač nemalé finanční prostředky, ale pořád bude levnější, než jak to zatím chtěl ČEZ a nebo někteří akcionáři, kteří požadují za naše pronajaté byty i 15 000 Kč za m2.

 

Proto vás všechny žádám, věřte nadále věcem, které dělám. Nezapomeňte, že sám bydlím 35 let v bytě pronajatém společností ČEZ a také ho chci získat za co nejnižší cenu. Nedovolte, aby vás někdo rozeštval a rozdělil do různých skupin. To je to, co si naši oponenti nejvíce přejí. Věřte, že kdybych viděl jenom náznak, že ČEZ neplní věci, na kterých jsme se dohodli a které jsou dnes skutečně nasměrovány v náš prospěch, tak to budete okamžitě vědět a nedáme jim šanci nás zastavit.

 

Počítejte s tím, že v nejbližší době nebude vycházet mnoho článků, bude to možná vypadat, že se nic neděje. Opak toho bude pravda. Budu pořád otravovat vládu, jednat s poslanci, jednat s ČEZem, s politickými stranami, kontrolovat věci, které nám byly a budou přislíbeny. Důvěřujte sami sobě a „zaručené zprávy“ si ověřujte u mě a ne u sousedů. Zatím jsem odepsal všem, kteří se na mě obrátili s dotazem. Děkuji, za všechny poslané fotografie, které mi posíláte. Taky všem lidem, kteří vylepují ve vchodech okopírované články atp.

Držte spolu a myslete na své rodiny. Jedině když budeme táhnout za jeden provaz, tak ten byrokratický aparát porazíme.

 

                                                                                                                                                         V. Kucharský        

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

poděkování

(Nováková Jiřina,Kadaň, 4. 3. 2009 11:44)

Pane Kucharský,moc si vážíme toho ,jak za nás bojujete a proto vás nenecháme na holičkách pokud bude nutné jet do Prahy. Díky a přeji pevné zdraví!!

! ! !

(Michael Bureš, Chomutov, 26. 2. 2009 14:12)

Pane Kucharský, jste bourák. MB