Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČEZ jednal s bojovníkem za byty

10. 2. 2009
10.02.2009 - Severní Čechy
ČEZ jednal s bojovníkem za byty
 
Praha, Kadaň - Obyvatelé bytů, které v Kadani, Chomutově, Klášterci nad Ohří a Jirkově vlastní společnost ČEZ, mají šanci zlepšit svou pozici při vyjednávání o prodeji bytů, kde dosud žijí jako nájemníci. Václav Kucharský, autor petice proti způsobu privatizace bytů, jak ji navrhuje ČEZ, jednal o možnostech prodeje s generálním ředitelem elektrárenského gigantu Martinem Romanem.

Konkrétní výsledek schůzky zatím nechtějí zveřejnit. Obyvatelé elektrárenských bytů se dlouhodobě snaží, aby byty získali za jednoznačně stanovenou sumu za metr čtvereční, která navíc nebude příliš rozdílná od ceny, za níž privatizují panelákové byty města. „Věřím, že jsme našli společnou řeč a i nadále budeme tímto směrem pokračovat,“ sdělil ředitel Roman.

„Považuji dnešní jednání za krok směrem dopředu. Věřím, že pokud se budou jednání ubírat touto cestou, tak budou nájemníci bytů s výsledkem spokojeni,“ dodal k jednání Kucharský.

Obyvatelé téměř 1 900 bytů ve starých panelácích chtějí své bydlení od ČEZ získat, ale bojí se, že v nabídkovém řízení, jímž firma byty prodává, nemají šanci soupeřit s realitními společnostmi.

Mladá fronta DNES - severní Čechy
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář