Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kadaňské noviny

4. 10. 2008
Jaká je vláda, takové jsou zákony !!!!
 
Vzhledem k tomu, že náš problém s odkoupením bytových celků za tržní cenu se bude ještě nějakou dobu řešit a lidé se ptají, jak budu nadále postupovat a zda je budu dále „tzv. zastupovat“, když podepsali petici určenou generálnímu řediteli, tak mohu jen slíbit, že pokud o to budete stát, tak za vás, ale také za sebe nepřestanu bojovat. Petice byla jen malá kapka a jsem rád, že se připojilo tolik lidí a ještě dnes, kdy jsem již petici předal generálnímu řediteli společnosti ČEZ a.s., za mnou chodí občané, kteří přijeli z dovolené a dožadují se podepsání petice. Petice splnila svůj účel, poukázala na to, že nás jsou tisíce, že nejsme ovce a půjdeme spolu třeba do stávky, když to bude třeba.
Dále jsem jasně řekl, že nechceme bytové jednotky za tržní cenu, protože jsme je již několikrát zaplatili svým zdravím a formou nájmů, ale za cenu zbytkovou a chceme, aby byly nabídnuty v první vlně jen stávajícím nájemníkům. Budovy jsou ve špatném stavu, od výstavby prakticky neudržované. V Kadani, Chomutově i v Klášterci nad Ohří je to naprosto stejné. Před desítkami let jsme se upisovali za pronájem těchto bytů k 10 a více letům povinného zaměstnání v elektrárnách. Moc dobře si pamatujeme, že v případě dané výpovědi nám bylo vyhrožováno, že musíme odevzdat byty a rodina tak mohla celoročně stanovat, pokud nový zaměstnavatel neměl byty k dispozici. Dobře si pamatujeme, jaké bylo v kraji prostředí a nezapomínáme, jaké byly pracovní podmínky. Nevidím důvod, proč bychom se měli někde ztrapňovat při prodejních fraškách, protože pevné úvěry po odhadech starých nemovitostí, s kterými bychom přišli jako družstva do soutěží, by nestačily ani na oblečení manažerů společností, které se budou o koupi zajímat. Je totiž jasné, že společnosti přichází do soutěže s pohyblivými a nahoru neomezenými úvěry.
ČEZ a.s. je gigant, ale my jsme občané právního státu. Pro nás občany se prý vytvořily zákony, ale pokud jsou špatné, tak se musí změnit. Nesmíte zapomenout, že my tzv. „dole“ jsme ti, kteří „velice slušně živí“ formou daní atp. naše zastupitelé měst, v kterých žijeme, naše regionální poslance i poslance ostatní, ombudsmany, celou sněmovnu, senát a celou vládu s premiérem a panem prezidentem. Máme se co ohánět a tak jim tentokrát chci připomenout, za co jsou placeni a kdo jim pomohl na jejich výsluní. Oslovil jsem regionální poslance všech politických stran a požádal je o pomoc. Některé jsem požádal, aby zatím pomohli tím, že osloví své kolegy a předloží jim náš problém. Některé jsem požádal, aby formou písemné interpelace obeznámili ministra a vládu o křivdě, která je na lidech páchána společností ČEZ a.s.
Je mi jedno, jakou barvu bude mít pomocná ruka, která mi pomůže v nouzi a společně si ujasníme pro blížící se krajské volby, komu dáme své hlasy. Všem občanům mohu jen poradit, nezakládejte zatím družstva ani jiné společnosti, nechoďte do bank pro úvěry, na vše je čas a vaší horlivostí nahráváte jedině ČEZu a oni pak mají důvod říct, že když to jde u vás, tak to musí jít všude. Buďte připraveni pomoct sami sobě, svým rodinám a přátelům. Čtěte denní tisk, sledujte televizi, přeposílejte si ověřené E-mailové odkazy. Nezoufejte, když se nebude déle nic dít, nebo když se nebude hovořit o vašem městě. Vždy hovořím za všechna města a některé odpovědi se řídí dobou danou zákonem. Když uděláte mítink v domech a budu pozván, přijedu kamkoliv. Vyčkejte, vždyť jsme dali důvěru lidem, kteří pokud nejsou stejní jako ČEZ a.s., musí poznat, co je amorálnost, sobeckost a hloupost. Myslím, že rozum zvítězí nad neústupností a změní se třeba legislativa. Když můžeme narychlo pomoct zvířatům, tak u lidí o tom nepochybuji.
                                                                                                                                                                          Václav Kucharský

TOPlist

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář