Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oficiální web města Chomutova

8. 10. 2008
Tisková zpráva - ČEZ městu přislíbil, že převod bytů do vlastnictví města posoudí
Chomutov 8. října - Primátorka města Chomutova obdržela odpověď od ČEZ, a.s. týkající se převodu bytů ČEZ do vlastnictví města. „Z dopisu vyplývá, že situace není ztracena. ČEZ tuto variantu chce nechat detailně prozkoumat,“ sdělila primátorka Ivana Řápková.
 

 
O převodu bytů se zřejmě nerozhodne v dohledné době. „Variantu je nutné nejprve po právní a daňové stránce detailně posoudit. Dále je nutno vzít v úvahu, že rozhodnutí o poskytnutí daru je v kompetenci valné hromady, která dary může poskytnout jen k účelům stanoveným v souladu s právními předpisy ČR,“ píše se v dopise.
 
Město je připraveno byty převzít do svého vlastnictví a naložit s nimi jako v případě tzv. hornických bytů. Po převodu by se byty prodávaly podle pravidel o prodeji bytů.
 
Město Chomutov i nájemníci „čezáckých“ bytů se bojí, že byty získají spekulanti a realitní kanceláře, které do nich začnou stěhovat sociálně slabé z Prahy a jiných velkých měst. Byty užívají většinou současní či bývalí pracovníci severočeských elektráren, řada z nich v důchodovém věku. Obávají se, že nebudou moci velkým firmám konkurovat ve veřejné dražbě při koupi svých domů a bytů. Obrátili se proto na chomutovskou radnici, která jim přislíbila pomoc.
 
Zatím nelze určit časový horizont, do kdy se kauza bytů ČEZu vyřeší. „Vedení společnosti ČEZ, a.s., se v nejbližších týdnech bude znovu postupem prodeje bytového fondu zabývat. Je však velice obtížné najít způsob, který by byl pro obě strany uspokojující,“ píše se v závěru dopisu.   
 
 
 
Tomáš Branda
Tiskový mluvčí Statutárního města Chomutova
 

Zodpovídá: Tomáš Branda
Vytvořeno / změněno: 8.10.2008 / 8.10.2008

 

Město podporuje nájemníky bytů ČEZ

2.10.2008

klikni dole na odkaz

http://www.chomutov-mesto.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=5245&id=1001314


 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář