Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva z Chomutovského deníku

11. 11. 2008

O prodeji bytů ČEZu se stále jedná, rozhodnuto zatím není
 

Autor: Deník
Chomutovsko - Tisíce nájemníků i jejich příbuzných stále čekají na to, jak ČEZ naloží s prodejem bytů, ve kterých bydlí.Původně je chtěl prodat po celcích a nejlepší nabídce, čímž by prakticky ze hry vyřadil současné obyvatele těchto bytů. Ti by nemohli konkurovat investičním společnostem.

Po protestní petici a nesouhlasných projevech nájemníků na žádost několika členů dozorčí rady
společnost způsob prodeje znovu přezkoumává.
Zatím se nedobrala k výsledku.
„Situací ohledně uvažovaného postupu prodeje bytového fondu se na některém z dalších zasedání budou opět zabývat orgány společnosti ČEZ,“ sdělil mluvčí ČEZu Ota Schnepp.

Podle něho se znovu prověří všechny
možné varianty prodeje. Až se společnost rozhodne, o výsledku bude informovat nájemníky.

Průběžně nové informace mají odboráři. „O aktuálním stavu v oblasti prodeje jsou vedením společnosti informováni na pravidelných setkáních zástupci odborových organizací,“ uvedl Schnepp.

Mezi nájemníky kolují fámy, že hlavní organizátor protestů proti prodeji Václav Kucharský se svoji činností skončil. Někteří se dokonce obrátili i na naší redakci.

Kucharský však takové zvěsti odmítá.
„Pokračuji v jednáních, oslovil jsem znovu všechny starosty měst, kterých se prodej týká. Jednám i s poslanci a politiky,“ říká.

Na přelomu měsíce se má setkat s Jiřím Paroubkem a šéfem ústecké ČSSD Petrem Bendou. Právě tato strana před volbami nájemníkům slíbila, že jejich situaci bude řešit.

Neustoupil ani z myšlenky pražské demonstrace, předpokládá, že by mohla proběhnout v prosinci.

Celá kauza prodeje elektrárenských bytů, kterých jsou na Chomutovsku téměř dva tisíce, začala letos v
létě. Nájemníkům se nelíbí, že si byty nemohou koupit do svého vlastnictví za zvýhodněnou cenu, i když je ČEZ stejně jako města získal v privatizaci
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Prodej bytů ČEZ

(Zaměstnanec ČEZu, 18. 11. 2008 17:46)

ČEZ je trapný, jak stále omýlá, že se musí chovat jako dobrý hospodář. Kdo chce pomoci - hledá způsoby,kdo nechce hledá důvody. Stále čekám na rozumný návrh, ale rozdělit nájemníky na zaměstnnace ČEZu , důchodce ČEZu a ostatní (pěkná diskriminace).

Prodej bytů ČEZu

(nájemnice, 15. 11. 2008 20:13)

Ano, čekáme jak ČEZ naloží s prodejem bytů. A není pravda, že pan Kucharský se svojí činností skončil. Opravdu se stará. Může se to někomu zdát, že se nic neděla, ale opak je pravdou. A jak je shora uvedeno musíme opravdu držet spolu.ČEZu na nás vůbec nezáleží. Je jim jedno co s námi bude. Takže pokud bude demonstrace v Praze, jdeme do toho. Moc prosím
opravdu držet při sobě. Odbory na Elektrárnách nestojí za nic. Ty hrajou ČEzu do karet. Zkrátka koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Takže je to jenom na nás samotných. Musíme vydržet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!